Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ KETTLEBELL ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΤΟ ΑΛΜΑ


Όταν προπονούμαστε με kettlebell εκτελούμε γρήγορες αιωρήσεις αρχίζοντας την κίνηση από τα πόδια και τους γοφούς. Με αυτόν τον τρόπο δεν ενεργοποιούμε πολύ τους μύες της πλάτης και βοηθάμε στη σταθεροποίησή της. Για να ξεκινήσουμε τις περισσότερες ασκήσεις παίρνουμε μια στάση που χρησιμοποιείται σε πολλά αθλήματα:
τα γόνατα λυγισμένα, η λεκάνη προς τα πίσω, τα χέρια μπροστά, το στήθος προτεταμένο και η σπονδυλική στήλη και το κεφάλι σε ουδέτερη θέση. Η εκτέλεση ασκήσεων με kettlebell από αυτή τη στάση αυξάνει τη δύναμή μας και αυτό μας βοηθάει να εκτελούμε πιο εύκολα οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.
Στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Νόρθμπριτζ, ο Jared Coburn και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν το εξής: η προπόνηση με kettlebell διάρκειας έξι εβδομάδων αυξάνει το κάθετο άλμα αλλά δεν επηρεάζει τη σύνθεση του σώματος ή τη δύναμή μας όταν προπονούμαστε με βάρη. Μία από τις ομάδες που συμμετείχαν στη μελέτη αύξησε τη δύναμή της στα βαθιά καθίσματα. Ωστόσο, τα βαθιά καθίσματα ήταν έτσι και αλλιώς μέρος της προπόνησής της και πριν τη μελέτη. (Journal of Strength and Conditioning Research, 26: 1199-1202, 2012).
 ifitnessbook.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις