Κάψε και …συντονίσου με τένις!

Το ερώτημα μεγάλο: Γιατί να παίξω τένις; Ποια τα οφέλη; Ε! Καλά δεν είπαμε να πάρεις και το Ρολαν Γκαρός όμως το τένις αποτελεί μια πρώτης τάξεως προπόνηση για φυσική κατάσταση!
Κάποτε το τένις ήταν ένα από τα σπορ της λεγόμενης καλής κοινωνίας και των βασιλικών οίκων της Ευρώπης. Σήμερα, όλοι μπορούν να παίξουν τένις, είτε σε δημοτικά γήπεδα, είτε σε ακριβά κλαμπ, αν έχουν τα απαραίτητα χρήματα. Όπως και να έχει το τένις είναι ένα σπορ για όλους, ενώ ο εξοπλισμός του, όταν πρόκειται για ερασιτεχνικό επίπεδο δεν κοστίζει πολλά χρήματα.
Αν εντάξεις το τένις στην εβδομαδιαία σου προπόνηση θα σε βοηθήσει στα εξής σημεία:
- Στο κάψιμο του λίπους και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης και διατηρεί υψηλά επίπεδα ενέργειας. Δεδομένου ότι είναι ένα άθλημα υψηλής έντασης, βοηθά την καρδιά να αντλεί το αίμα πιο αποτελεσματικά.
- Αυξάνει την αντοχή αφού είναι ένα άθλημα που απασχολεί πολλούς μυς και απαιτεί κίνηση και προσπάθεια. Το γεγονός αυτό αυξάνει τη δύναμη των χεριών και των ποδιών. Η αυξημένη δραστηριότητα που απαιτεί το άθλημα αυτό, οδηγεί σε ισχυρότερα οστά και τονωμένους μυς.
- Βελτιώνει το γενικό συντονισμό του σώματος: Είναι πράγματι ένα άθλημα που δραστηριοποιεί πολλά μέρη του σώματος με το σωστό συντονισμό: Θα πρέπει να λάβετε θέση και στη συνέχεια να ρυθμίσετε το ανώτερο μέρος του σώματος και τα πόδια σας και να μεταφέρετε το σωματικό βάρος σας έτσι ώστε να χτυπήσετε τη μπάλα με επιτυχία. Αυτό αυξάνει τα αντανακλαστικά σας και την αντίδρασή σας.
- Προσδίδει ελαστικότητα αφού το σώμα βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και έτσι γίνεται πιο ευέλικτο και πιο ελαστικό.
- Το τένις είναι ιδανικό για κάποιον που βαριέται να πάει στο γυμναστήριο και θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Οι άνδρες μπορεί να κάψουν μέχρι και 560 θερμίδες την ώρα και οι γυναίκες έως 420 θερμίδες την ώρα, επομένως είναι αποδοτικό για την απώλεια βάρους:
Και επιπλέον θα σε βοηθήσει να παίξεις τις …τέλειες ρακέτες στη παραλία, χωρίς να στέλνεις την μπάλα στο νερό ή σους άλλους λουόμενους
activeman.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις