Διώξε τις σκέψεις που σε βασανίζουν

Κάθεσαι για ώρα στο παράθυρο κοιτώντας αφηρημένα έξω; Γυρνάς μέσα στο σπίτι με τα εσώρουχα αδιάφορος να ντυθείς και να βγεις έξω; Οι σκέψεις στροβιλίζουν συνεχώς στο κεφάλι σου κάνοντας τα μηνίγγια σου να πάνε να σπάσουν;
Επειδή ο εαυτός σου είναι μόνο ένας και επειδή τον αγαπάς πολύ κάνε μια προσπάθεια να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις. Είναι βέβαιο ότι μέσα σε όλη αυτή τη κρίση, ακούγεται κάπως αυτή η πρόταση. Ωστόσο πρέπει να αντιδράσεις αντί να κάθεσαι να άπραγος και να αφήνεις τις σκέψεις να σε βασανίζουν, όποιες και αν είναι αυτές.
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Αν το θέμα είναι οικονομικό μη κολλάς. Σκέψου ότι δεν είσαι ο μόνος. Όλη η χώρα είναι σε αυτή την κατάσταση και σκέψου και κάτι ακόμα, ότι πάλι καλά που δεν έχεις λεφτά γιατί εκείνοι που έχουν αγχώνονται μέσα σε αυτή τη κρίση. Το άγχος όμως δεν φέρνει λεφτά και ούτε περισσότερα λεφτά. Όσο για τα λεφτά αυτά σίγουρα δε φέρνουν την ευτυχία και την ηρεμία, που όλοι έχουν ανάγκη στη ζωή τους. 
Αποφάσισε ότι αυτή είναι η οικονομική σου κατάσταση και πάει και τελείωσε. Προσπάθησε να την βελτιώσεις, αλλά μέχρι τότε συμβιβάσου και κάνε το κουμάντο σου.
Αν πάλι το θέμα δεν είναι τα λεφτά και είναι η αγάπη που σου έφυγε! Αυτό είναι το μόνο που δεν πρέπει να σε κάνει να αγχώνεσαι. Σκέψου ότι δεν μπορείτε ούτε εσείς να αγαπήσετε κανένα με το ζόρι, ούτε κανείς με το ζόρι να αγαπήσει εσάς. Ένα είναι σίγουρο, κάνε υπομονή και σίγουρα μια μέρα θα βρείτε το σύντροφο των ονείρων σας, αρκεί να μη φτάνετε σε σημείο να σας αγχώνει ακόμα και αυτό.
Αν σας έχει προβληματίσει η …πληροφόρηση κάποιων «καλών» συναδέλφων για τις γνώμες των άλλων για σένα τότε αυτός δεν είναι λόγος άγχους. Αν οι επαγγελματικές επιλογές σας και η συμπεριφορά σας είναι δική σας επιλογή και μάλιστα πετυχημένη τότε άστους να κουρεύονται που λένε! Μην ξεχνάς ότι το καρποφόρο δένδρο το πετροβολούν, όπως έλεγε η γιαγιά μου! Να σε τιμάει που ασχολούνται μαζί σου, την στιγμή που οι επιδόσεις σου στη δουλειά είναι άριστες!
Πολλές φορές μας πιάνει η τρέλα με την εμφάνιση μας. Καθόμαστε μπροστά στον καθρέφτη και ψάχνουμε να βρούμε ότι πιο στραβό υπάρχει στο πρόσωπο και γενικά στο σώμα μας. Αποδεχτείτε την εικόνα σας και τη στραβή σας μύτη και μη γκρινιάζετε για κάτι που τελικά σας κάνει να ξεχωρίζετε από όλους τους άλλους.
Αν γενικά έχετε μια μέρα πτώσης που λέμε. Ξέρετε αυτές τις μέρες που όλα μας φταίνε, τότε αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος άγχους. Άστο να πάει, χαλάρωσε, δες καμιά ταινία στη τηλεόραση, παίξε κανένα παιχνίδι να περάσει η ώρα και αύριο μέρα είναι. Θα σου έχει φύγει το άγχος και η απογοήτευση για τα πάντα γενικά!
activeman.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις