Είσαι έτοιμος για crossfit;

Πολλές φορές βλέπουμε κάτι, το θέλουμε, ενθουσιαζόμαστε, το αποκτούμε και αμέσως το βαριόμαστε, επειδή δεν ήταν αυτό που νομίζαμε! Έτσι είναι η φύση των περισσότερων ανθρώπων, αντίθετα κάποιοι άλλοι την ψάχνουν με κάθε λεπτομέρεια πριν αποκτήσουν κάτι ή αρχίσουν ένα νέο πρόγραμμα προπόνησης. Το crossfit είναι νέο και ωραίο, δυναμικό και εντυπωσιακό και σίγουρα μπορεί να σε προσελκύσει. Όμως εσύ είσαι έτοιμος για το άθλημα;
Αρχικά ψάξε τον εαυτό σου και δες πόσο δυναμικός είσαι. Αν είσαι τύπος που βαριέται να σηκωθεί από τον πάγκο για να πάει smith τότε ξέχνα το. Αν πάλι είσαι τύπος που δεν θέλεις να λαχανιάζεις, παρά μόνο ελάχιστα όταν κάνεις βάρη, τότε πάλι ξέχνα το. Αν είσαι από εκείνους που περπατάνε στο διάδρομο γιατί δεν θέλουν να ιδρώσουν… τότε πάλι ξέχνα το!
Αν δεν είσαι λοιπόν τέτοιος τύπος και είσαι ένας άνθρωπος δυναμικός και δραστήριος τότε πρέπει πρώτα να μάθεις τι είναι το crossfit και να αναλύσεις και τους ενδεχόμενους «κινδύνους», αφού σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι τραυματίζεσαι εύκολα ή «σπας» τη μέση σου!!! Κάτι «σπασίματα μέσης» λένε και για τους κωπηλάτες, αλλά δεν ισχύουν και είναι απλά φήμες. Για να μην πέσεις λοιπόν θύμα φημών, τότε πολύ απλά πρέπει να μάθεις τι είναι το crossfit και πως γίνεται και να είσαι βέβαιος ότι μπορείς να τραυματιστείς ακόμα και σε όργανο γυμναστικής στο γυμναστήριο, αν δεν προσέξεις!
Το crossfit είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες λειτουργικές κινήσεις, που εκτελούνται με υψηλή ένταση. Κάτι σαν την κυκλική! Πρόκειται για κινήσεις της μηχανικής του σώματος μας! Είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που ενσωματώνει ασκήσεις από αθλήματα όπως η άρση βαρών, η ενόργανη, ο στίβος, η κωπηλασία και άλλα με σκοπό να εκτελούνται με βασικό ανταγωνιστή τον χρόνο.
Το crossfit είναι ένα άθλημα που δεν έχει ηλικία. Αν είσαι πάνω από 12 χρονών μπορείς να αρχίσεις!
Είναι το άθλημα που προσφέρει ποικιλία και έτσι δεν πλήττεις, αφού το πρόγραμμα, δηλαδή ο συνδυασμός των ασκήσεων αλλάζει σε κάθε προπόνηση.
Σε γενικές γραμμές με το crossfit κερδίζεις χρόνο, αφού η προπόνηση διαρκεί 20 λεπτά. Γίνεται σε υψηλή ένταση και έτσι θα καταφέρεις να δεις γρήγορα τις επιθυμητές αλλαγές στο σώμα σου.
http://www.activeman.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις